De juiste luchtvochtigheid

Houd uw houten of laminaat vloer in een goede conditieFactoren
De luchtvochtigheid in uw woning wordt onder andere bepaald door de verwarming, ventilatie en isolatie.  Als u in huis bijvoorbeeld uw kachel of verwarming aan heeft, kan de luchtvochtigheid in uw woning flink dalen tot zelfs 25%. Het effect is met name groot wanneer het buiten koud is. Koude lucht kan namelijk minder vocht bevatten. Wanneer de luchtvochtigheid in uw woning niet optimaal is, kan dit gevolgen hebben voor uw houten of laminaat vloer.

De risico's
Bij een te lage luchtvochtigheid kan uw houten vloer krimpen. Massief houten vloeren kunnen forse krimpnaden krijgen en in gelaagde (lamel)vloeren kunnen krimpscheuren ontstaan. Laminaatvloeren kunnen door de houten drager krimpspanning opbouwen, waardoor de vloer hol of bol gaat staan. 

De ideale luchtvochtigheid
Ideaal voor een houten of laminaat vloer is een relatieve luchtvochtigheid van 50-60%. Hoe hoog de luchtvochtigheid is kunt u controleren met een hygrometer.

Dit kunt u doen
Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: bij te lage luchtvochtigheid kunt u een luchtbevochtiger plaatsen. Zet de bevochtiger op tijd in het jaar aan en laat deze 24 uur per dag aanstaan. Bij Excellent vloeren kunnen we diverse bevochtigers leveren: koudwater-, stoom-, ultrasoon- en luchtwasserbevochtigers.

Advies
Advies nodig om de beste luchtbevochtiger voor uw woning te vinden? We helpen u graag in onze showroom!

Vind de vloer die bij u past

  • Copyright 2021 Excellent Vloeren