Onderhoud aan uw vloer

Zo onderhoudt u zelf eenvoudig uw vloer

Tips voor iedere vloer:
  • Houd uw vloer zand- en stofvrij. Een schoon-/droogloopmat helpt al veel om vuil buiten de deur te houten. Let op: een kokosmat is hiervoor niet effectief genoeg. Schoon-/droogloopmatten kunnen we uiteraard voor u leveren of plaatsen.
  • Bescherm uw vloer door viltjes onder meubels en stoelpoten te plaatsen.
  • Is er geknoeid op de vloer? Dan kunt u uw vloer altijd nat afnemen met water.
  • Om uw vloer schoon te houden gebruikt u de speciale reiniger die geschikt is voor uw vloersoort. Bij nat afnemen is het belangrijk om het niet te nat te doen, te veel vocht kan namelijk schade aan uw vloer geven. We kunnen u ook een spraymop leveren die het reinigen van uw vloer heel gemakkelijk maakt. Met dit eigentijdse systeem zult u de vloer nooit te nat maken en is de vloer in een handomdraai gereinigd.
  • Gebruik liever géén: allesreiniger, Cif, groene zeep of agressieve reinigers uit de supermarkt/bouwmarkt. Deze producten zijn vaak zeer geconcentreerd en alkalisch, wat de afwerklaag van de vloer aantast.
Onderhoud van houten vloeren die gelakt of geolied zijn
Houten vloeren zijn duurzaam en gaan met het juiste onderhoud bijzonder lang mee. Met een onderhoudsolie of parketpolish kunt u de toplaag van de parketvloer opknappen en behouden. 

Onderhoud van laminaat en PVC vloeren
Begint uw laminaat of PVC vloer dof te worden? Dan kunt u uw vloer weer glans geven met een speciale laminaatreiniger of PVC-reiniger. Hierdoor gaat uw laminaat- of PVC vloer bovendien langer mee. Gebruik liever geen universele schoonmaakmiddelen, omdat deze op den duur vaak een negatief effect op uw vloer hebben.

Worden voetstappen of andere afdrukken zichtbaar op de laminaat- of PVC vloer? Mogelijk gebruikt u dan niet het juiste middel of gebruikt u te veel van het reinigingsmiddel.

Vind de vloer die bij u past

  • Copyright 2021 Excellent Vloeren