Houten vloeren

Sfeer en karakter in uw woning

Een houten vloer is altijd uniek. Eiken is in Nederland de populairste houtsoort voor vloeren, omdat het goed past in ons klimaat en er gemakkelijk bewerkingen op toe te passen zijn.
 
Houten vloeren zijn er in allerlei soorten, maten, legwijzen en bewerkingen.

Massieve planken

Een karakteristieke uitstraling

Massieve houten planken hebben een dikte van ca. 20 tot 22 mm en geven daarmee een knusse, karakteristieke uitstraling. De planken zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, kleuren en afmetingen.
 
Vanwege het Nederlandse klimaat adviseren wij een planken vloeren verlijmd te laten leggen. Dit vermindert de werking van het hout. Met een massieve houten vloer bent u zeker van een kwalitatief hoogwaardige vloer!
 
Ook tapis en planchetten zijn massieve houten vloeren. Tapis vloeren worden niet alleen gelijmd maar ook gespijkerd. Planchetten zijn smalle stroken massief eiken die één voor één worden gelegd.

Parket vloeren

Veel mogelijkheden en combinaties

Parket bestaat uit delen van ca. 6 tot 9 mm die op een tussenvloer worden bevestigd. De tussenvloer wordt verlijmd of genageld op de originele bouwvloer: een stabiele en betrouwbare legwijze.

Met een parketvloer zijn veel combinaties mogelijk in bijvoorbeeld de houtsoort, het patroon en de kleuren. Het leggen van een parketvloer is vakmanschap en dit wordt volledig op locatie opgebouwd. 

Lamel parket

Betaalbaar alternatief

Lamelparket bestaat uit drie lagen: een houten toplaag van ca. 4 tot 7 mm met daaronder twee lagen kruislings gelijmd vurenhout. Deze samenstelling voorkomt dat het hout kan gaan werken. De vloer wordt in de fabriek voorzien van een afwerklaag waardoor de vloer op een vlakke en droge ondergrond te leggen is.

Verouderde vloer

Robuust karakter

Hoe rustiek mag uw houten vloer zijn? Met een verouderde vloer gaat u voor de meest robuuste uitstraling. Het hout is verkleurd en heeft reliëf, waarbij de kwaliteit van het hout behouden blijft. Zo ontstaat de karakteristieke uitstraling die vaak te zien is in kerken en kastelen.
 
Nog een voordeel is dat krassen en andere beschadigingen niet opvallen dankzij de structuur van een verouderde vloer.

Visgraat vloeren

Parketvloer in V-vorm

Natuurlijk en stijlvol: dat is een houten vloer in visgraatmotief. Bij visgraat worden de korte, smalle planken gelegd in een V-vorm. Vroeger waren de stroken meestal ongeveer 7 x 35 cm, tegenwoordig zijn ook grotere visgraatvloeren gangbaar.
 
Een band en bies rondom de vloer geven het geheel een extra chique touch.

Brede planken

Extra brede planken

In een stoer interieur maken brede houten planken het plaatje compleet. Bij Excellent vloeren hebben we houten vloeren in diverse breedtes. Zo is er voor ieder interieur een passende vloer.

  • Copyright 2021 Excellent Vloeren